četrtek, 25. oktober 2012

Povzetek raziskave



V raziskavi smo s pomočjo ankete, izvedene v sedmem razredu, želeli izvedeti, kdaj, kje in kako se učenci prvič srečajo z alkoholom, kakšen je njihov odnos in ozaveščenost. 





Podatki, ki smo jih dobili,  opozarjajo na to, da so prav odrasli velikokrat premalo ozaveščeni o posledicah in škodljivosti pitja alkohola, saj se je izkazalo, da so največkrat starši prvi, ki otroku ponudijo alkoholno pijačo na raznih družinskih praznovanjih in zabavah. Starši se še zavedajo ne, koliko vzgojnih sporočil prevzemajo otroci iz njihovega vedenja in navad.
Nasplošno pa se učenci dobro zavedajo nevarnosti pitja alkohola in s tem tudi posledic, ki jih ta pušča na našem počutju in zdravju.
Alkoholne pijače so postale del človeške zgodovine in del naše kulture. Alkohol je prisoten na mnogih praznovanjih in družabnih dogodkih.
Znano je, da tuje modrosti in spoznanja ne morejo nadomestiti lastnih izkušenj, zato človek ponavlja vedno iste napake misleč, da je sam zanje imun.

Mentorica Marija Meklav

Svetovni dan hrane

O rganizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (angleško Food and Agriculture Organization – FAO) je za letošnji svetovni dan hra...